ÖSterlens Glashytta

I slutet på grusvägen, uppe på höjden, i Brösarps Norra Backar ligger Österlens Glashytta. En idyll på sommaren, en karg plats på vintern. Det skiftar - i färger, former och dofter. En inspirerande plats med tystnaden runt knuten och den fulla aktiviteten som närmsta granne.

Att vara här och arbeta ger både kraft och mod - mod att experimentera med glaset och samtidigt vara förankrad i platsen, historien, naturen. Det syns i glaskonsten...det oväntade, det föränderliga, det fantastiska.

Österlens Glashytta är platsen där idéer får liv. Vi jobbar mest med unika verk och kombinerar glas med andra material för att göra idéer möjliga. Österlens Glashytta skapar glas för offentliga miljörer i form av utsmyckningar. Här skapas bruksglas i unik tappning och i begränsad upplaga. Vi jobbar även fram objekt för utställningar och på beställning av företag, konstnärer eller andra som önskar få sin idé verklig i glas. 

Österlens Glashytta är en plats för eftertanke och rofyllda möten. Vi tar emot grupper för föredrag, kurser och för inköp. Under året har vi evenemang öppna för allmänheten då vi håller öppet för alla som är nyfikna och intresserade av vår verksamhet. Resten av året bokar ni någon av våra aktiviteter som passar in på era önskemål. Välkomna hit till en hytta belägen i brösarps norra backar.